Европейското първенство по джудо за мъже и жени започна днес в зала „Арена Армеец“

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на Европейското първенство по джудо за мъже и жени в зала „Арена Армеец“.

„Джудото е спорт, в който нашата страна има традиции, а успехите на българските спортисти не само ни радват, но и са пример за активен начин на живот за младите хора и децата в града“ – каза кметът на София по време на церемонията по откриване на първенството.  „Българското домакинство се дължи на нашите талантливи спортисти, както и на работата и авторитета на Българската федерация  Джудо“ – каза още столичният кмет.    

Европейското първенство се провежда от  днес до 1 май с участието на 362 спортисти от 40 държави. Над 30 медалисти от големи състезания  ще защитават своите титли в София. С най-големи отбори са Франция, Италия и Испания. България се представя със 17 състезатели.  

На откриването присъстваха президентът на Световната джудо федерация Мариус Визер, президентът на Европейския джудо съюз Ото Кнайтингер и президентът на Българска федерация джудо Румен Стоилов. 

 

 

29.04.2022