Европейско първенство по таекуон-до в София

Заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов поздрави участниците в Европейското първенство по таекуон-до за младежи и неговите организатори от Спортната асоциация на МВР, Централният полицейски таекуон-до клуб и Българската асоциация по таекуон-до.
София е носител на приза Европейска столица на спорта за 2018 г. благодарение и на усилията, които Столична община полага за предоставяне на повече възможности за активен и здравословен начин на живот. 
В шампионата, който се провежда в зала „Арена Армеец“ участват 592-ма състезатели от 31 държави. Общо в събитието са ангажирани над 1000 души. 
За четирите дни на първенството ще бъдат раздадени 150 комплекта медали в отделните възрастови групи. 
Сред официалните гости на събитието бяха Тадеуш Лобода - президент на Европейската таекуон-до федерация в неолимпийската версия, Венцислав Игнатов - председател на Българската таекуон-до асоциация и др.

От името на столичния кмет Йорданка Фандъкова имам честта да поздравя участниците в Европейското първенство по таекуондо за младежи и неговите организатори от Спортната асоциация на МВР, Централният полицейски таекуондо клуб и Българската асоциация по таекуондо.

Всяка година Столична община прави инвестиции в изграждането на нови ученически спортни зали и физкултурни салони, както и спортни площадки на открито. Осигурява допълнителни средства за над 90 извънкласни дейности и спорт в училища и детски градини, съфинансира проекти на спортни клубове и младежки организации. От м.г. е създадена и специална програма, в която се подпомагат клубове от олимпийски спортове за развитие на детско-юношеските школи. Кметът на София Йорданка Фандъкова  е учредител на единствената стипендия за деца-таланти в областта на спорта за деца и ученици, която се връчва ежегодно на 17 май – Деня на Българския спорт. За миналата 2016 г. са връчени 96 парични стипендии на спортисти.

20.04.2017