Етюд-и-те на София – изложба „Градски истории“

Изложба „Градски истории“

26 март – 10 април, Градина „Кристал“

Официално откриване: 3 април, вторник, 17:00 часа

 

Изложбата е посветена на 139 години от обявяване на София за столица на България и три години Етюд-и-те на София

 

В откриването ще участват Духовият оркестър и мажоретките към Първа английска гимназия

Историите на града ни са с висока степен на лавинна опасност. Те са тези мънички камъни, които, къде на шега, къде не, показват новата насока, към която се движим. Понякога те са свързани директно със сградите, друг път с хората или усещането за тази преходност, в която живеем. И все пак те са оформили града от един малък градец с почти 13 000 души до мегаполиса, който е днес.

София! Градът на Божията Премъдрост, събрал в себе си 1.2 милиона души и 492 квадратни километра землище, е цяла вселена от приключения, комедии, трагедии, поезия и личности. За 139 години като столица и 6 хилядолетия като населено място ни показва цял калейдоскоп от събития и случки. Градът, който расте, но не старее, има толкова много лица, че понякога те е страх какво ще откриеш. И все пак, това е градът, който е част от нас.

 

Етюд-и-те на София, или Калейдоскоп на един малък човек, се появиха на шега, благодарение на любовта на едно момче към града и натякването на приятелите му. Това не е страница за фотография, а хроника на променящия се град.

 

Изложбата е част от Календара на културните събития на Столична община.

 

20.03.2018