Експертно-консултативен съвет по пътната безопасност с участието на неправителствения сектор ще работи към Столична община

"По инициатива на неправителствени организации поставяме началото на създаването на Експертно-консултативен съвет по пътната безопасност. Темата за пътната безопасност е много важна, тя засяга живота и здравето на хората, затова е съществено експертизата на неправителствения сектор да бъде използвана при взимане на решения и въвеждане на допълнителни мерки." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне създаването на Експертно-консултативен съвет по пътната безопасност. В Съвета ще участват над 10 неправителствени организации. На представянето присъстваха Богдан Милчев – Институт по пътна безопасност, зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев, Екатерина Йорданова – председател на Постоянната комисия по транспорт към Столичен общински съвет.

Столичната община има опит в работата с неправителствения сектор. Представители на неправителствените организации участват в различни сфери и области чрез Общинските програми „Култура“, „Европа“, „Младежки дейности и спорт“. В общината функционират Експертни съвети по наука, чрез които се консултират важни за града проекти, както и Консултативни съвети, създадени по инициатива на кмета, в различни области.

09.11.2018