Екипи на Столичната община почистват нерегламентирани сметища

 

"Екипи на Столична община почистиха зелените площи под моста на магистралата при Гара Яна от нерагламентирано изхвърлени отпадъци" – съобщи Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

„Сметищата под мостове представляват опасност за стратегическата инфраструктура. При евентуален пожар съоръженията могат да бъдат увредени, а трафикът –  затруднен“ – каза Красимир Димитров.

Премахнати са и 4 сметища, намиращи се в близост до речни корита в районите „Искър“ и „Нови Искър“ като превенция срещу наводнения. До момента от посочените места са извозени 190 тона едрогабаритни отпадъци.  

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова предстои да бъде изградено и видеонаблюдение на места, които са обект на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Целта е както да бъдат установени  нарушителите, така и превенция срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. Едни от първите места, на които ще бъде изградено видеонаблюдение, е в района на  кварталите „Абдовица“ и  „Миленков“, както и под моста на магистралата при Гара Яна и при моста в „Нови Искър“.    

26.11.2021