Думи на Левски оживяват в навечерието на 148 години от неговото безсмъртие

Думи на Апостолът на свободата Васил Левски „Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме“ оживяват на билбордове в града.

Мисълта на Левски е изречена в писмо до Панайот Хитов.

Инициативата се реализира в навечерието на 19 февруари 2021 г., когато ще почетем 148 г. от гибелта на Васил Левски.

Споменът за Апостола среща гражданите и гостите на столицата на 21 места, сред които по-символично избрани такива, носещи неговото име, като бул. „Васил Левски“, Национален стадион и метростанция „Васил Левски“, както и по някои от  най-масово използваните транспортни направления, а именно на билбордове по бул. „България“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Петко Ю. Тодоров“, бул. „Ситняково“ и ул. „Ген. Гурко“, на спирки на обществения транспорт по бул. „Цар Освободител“, бул. „Цариградско шосе“, ул. „Шипка“ и др., както и в най-използваните от столичани метростанции – „Сердика“, „НДК“, „Софийски университет“, „Джеймс Баучер“, „Мусагеница“ и „Европейски съюз“.

Образът на Васил Левски бе изрисуван под формата на графити – стенопис по инициатива на Столичен инспекторат през 2020 г. върху северната фасада на сградата на НХА, от страната на ул. „Оборище“.

 

17.02.2021