Фандъкова: "Тази година инвестираме общо 28 млн. лв. в строителство и основни ремонти на детски градини и училища"

Фандъкова: "Тази година инвестираме общо 28 млн. лв. в строителство и основни ремонти на детски градини и училища"

"До края на месеца ще бъде завършено изграждането на новия училищен стол на 171-во Основно училище "Стоил Попов" в кв. „Кумарица“ в град Нови Искър. До момента 171-во ОУ не разполагаше със столова и затова изграждаме изцяло нова сграда. Инвестицията в новата столова е около 300 хил. лв. от приватизационния фонд на общината, като оборудването ще бъде поето от делегирания бюджет и училищното настоятелство.

Всяка година в район „Нови Искър“ реализираме важни обекти като само в образователна инфраструктура за няколко години сме инвестирали 6,5 млн. лв., противно на внушенията, че инвестираме само в центъра на София", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта. На проверката присъства и кметът на район "Нови Искър" – Даниела Райчева.

"В бюджета за следващата година е заложена нова детска градина в кв. „Курило“. Общо тази година инвестираме близо 28 млн. лв. от бюджета на Столична община в строителство и основни ремонти на детски градини и училища, от тях 17 млн. лв. са в ново строителство. Тази година построихме нов физкултурен салон на 48-мо училище в район „Сердика“, продължава строителството на разширението на Първа английска гимназия и 112-то ОУ и изграждането на нов физкултурен салон в 149-то училище в район „Овча купел“, каза също кметът Фандъкова. "Досега сме изградили 87 нови детски градини, 6 се строят в момента, като три от тях ще завършим до края на годината – в „Бояна“, „Люлин“ и „Красна поляна“.

Фотограф: Гео Калев

20.11.2017