До 29 март се отменя временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зона

Информация от кмета на София Йорданка Фандъкова за отменяне на временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зона

За да осигурим условия за по-голяма социална дистанция, като част от мерките за овладяване на разпространението на коронавируса, днес предложих и Оперативният щаб на София прие следните решения:

Отменям временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зона. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще направим допълнителни промени. Екипи на ЦГМ ще следят за натоварването.

Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично ще бъдат удължени, без да е необходимо отиване до пункт на ЦГМ.

На всички метростанции въведохме организация за напомняне на пътниците да запазват по-голяма дистанция един от друг.

Продължава засилената дезинфекция на всички превозни средства на градския транспорт. Екипи на транспортните оператори следят използването на всяка линия и се подготвя реорганизация спрямо натовареността.

Молим всички софиянци да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и Министерство на здравеопазването. Да, промените се отразяват на живота ни, но имат за цел да го запазят.

Благодаря на всички за усилията!

 

16.03.2020