До 15 септември пешеходните пътеки до училищата ще бъдат освежени


"Всички пешеходни пътеки край столичните училища, детски градини и ясли са в процес на освежавани. До 15 септември ще бъдат обновени всички пешеходни пътеки пред столичните училища." Това каза зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев, който провери поставянето на маркировка на ул. “Одрин“ в район „Възраждане“.

Маркировката, която се нанася на пешеходните пътеки е студен пластик 2.5 мм., който издържа до 5 години без нужда от повторно маркиране. Върху паважните настилки боята се задържа много по-кратко, затова там продължава прилагането на технологии, с които да се постигне по-дълготраен ефект.

Където е необходимо се обновяват осветлението, пътните знаци и тръбнорешетъчните парапети. През първото полугодие на 2021 г. са осветени пешеходните пътеки в първи градски ринг, затворен между булевардите „Сливница“, „Васил Левски“, „Ген. Д. Скобелев“ и ул. „Опълченска“, както и всички пешеходни пътеки по бул. „Янко Сакъзов“ и бул. „Мадрид“. Пешеходните пътеки са осветени с прожектори с цел осигуряване на по-голяма безопасност за гражданите и намаляване на пътно-транспортните произшествия.
 

01.09.2021