Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ взе участие в СТРОЙКО 2020

"Дирекция „Аварийна помощ и превенция“  представя  на СТОЙКО 2020 дейността си, участието в акции за преодоляване на различни кризи и инциденти, работата по превенция, както и част от оборудването, с което разполага.

Целта на работата на нашата  дирекция е намаляване на последствията от бедствия, аварии и кризи и много  голяма превантивна дейност." Това каза директорът на АПП Красимир Димитров. "Имаме екипи, които дават 24-часови дежурства  на територията на общината и реагират при инциденти и бедствия.  Нашата дирекция се явява  координатор между всички дейности и кмета при преодоляване на последствия при различни видове инциденти.
Дирекцията разполага с модерно оборудване и дигитални решения като модерните системи за ранно предупреждение и оповестяване при високи нива на реките, пожарни кули, свързани с камери за наблюдение и софтуер, които приемат сигнал за всяко нерегламентирано сметище или открит огън. Работим и с последен модел на техниката за аварийно-спасителни дейности, същата, с която се работи и в Европа. Тя включва термокамери, сензори за търсене на хора при земетресение, дронове с термокамери и звук, типични за евакуация. Благодарение на технологиите правим изнесени щабове със сателитна връзка и имаме цифрова комуникация с останалите служби. Изградили сме си и собствена система в тетрасистемата на МВР, в която да можем да работим. Така че за мен развитието на тези системи е изключително важно и буквално казано – животоспасяващо" – каза още Красимир Димитров.

Дирекция АПП разполага с полигон за обучение – реакция при различни бедствия – в Панчарево. През него само миналата година са преминали  2900 деца от  3-ти и 4-ти клас.

22.10.2020