Девети турнир по плуване за Купа "София" – 07 и 08 февруари 2019 година

Публикувано на 15.02.2019 г.

 

Официално класиране по възрастови групи:

1. Класиране по дисциплини за възрастова група  I – II клас

2. Класиране по дисциплини за възрастова група III – IV клас – категория/ранг на състезанието - А

3. Класиране по дисциплини за възрастова група III – IV клас – категория/ранг на състезанието - Б


Грамота за участие (по желание), съдържаща информация за постижение/резултат може да бъде получена до края на месец февруари 2019 г. в офиса на дирекция ПИСТ, ул. "Оборище" № 44, ет. 1, в часови график 10:00 – 12:00 часа.

 
Публикувано на 06.02.2019 г.

СЪОБЩЕНИЕ

Столична община, дирекция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм”, в партньорство с Национална спортна академия „Васил Левски” и Български червен кръст организират Девети турнир по плуване за Купа „София” за ученици, I – IV клас на столичните училища.

Спортната надпревара предоставя възможност на учениците от град София да демонстрират своите плувни умения, както и да наблюдават демонстрации по водно спасителна дейност.

За първи път в надпреварата за 3. – 4. клас ще бъдат включени дисциплини за деца, които правят своите първи стъпки в плуването и нямат опит и участия в състезания.

Всички участници в състезанието ще получат индивидуална поощрителна награда, а призьорите в дисциплините – медали. За възрастова група 3. – 4. клас ще бъдат излъчени и отборни първенци, които ще бъдат отличени с Купи за I; II и III място. Наградите са осигурени от Столична община.

Деветият турнир по плуване за най-малките участници ще се проведе на 07 и 08 февруари 2019 г. (четвъртък и петък) в плувен басейн „Мадара” – НСА “Васил Левски”.  

В състезанието ще вземат участие над 150 деца от 36 столични училища в две възрастови групи: I – II клас (62  деца) и III – IV клас (91 деца) – момичета и момчета.

Партньори  на събитието са представители на:

Национална спортна академия „Васил Левски”, катедра „Водни спортове“”, Клуб по водни спортове – НСА, Български червен кръст – Водно спасителна дейност.

Поканени да присъстват на събитието са:

Доц. Стоян Андонов – заместник-министър на младежта и спорта
Проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА «Васил Левски»
Проф. Николай Изов – заместник-ректор на НСА «Васил Левски»

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО:

07 февруари (четвъртък) – III – IV клас
14.30 ч. – официално откриване

08 февруари (петък) – I – II клас
14.30 ч. – официално откриване

СТАТИСТИКА за броя участващи училища и деца по възраст и пол
 


 

Публикувано на 25.01.2019 г.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Столична РЗИ информира, че считано от 28.01.2019 г. е обявена грипна епидемия за гр. София и съпътстващо преустановяване на учебния процес във всички столични училища за срок от 28.01.2019 г. до 04.02.2019 г. вкл.

В тази връзка Ви информираме за промяна в обявени дати за провеждане на Техническа конференция и състезания за  възрастова група I – II клас, както следва:

•   ТЕХНИЧЕСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ще се проведе на 06 февруари 2019 г. (сряда) от 12,30 часа, адрес: ул. "Оборище" № 44, етаж 1, Заседателна зала.
•   Състезанията за възрастова група I – II клас ще се проведат на 08 февруари 2019 г. (петък) в същия часови график:
    14.30 ч. – официално откриване
    14.40 ч. – първи старт

На Техническата конференция, ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА РОДИТЕЛИ, в графика на състезанието за възрастова група 3. – 4. клас, ще бъде предложена за включване нова състезателна категория Б – дисциплини (50 м св. стил, 50 м гръб и 50 м бруст) за деца:
- които нямат опит и участия в състезания/турнири, организирани от Спортни клубове, включени в календара на Българска Федерация по плувни спортове;
които не тренират активно.

   Класирането в категория Б е само индивидуално – 1 – 3 място
   Постиженията (резултатите) от дисциплините – категория Б, няма да бъдат включени в отборното класиране за училища (момичета и момчета)
   Всеки ръководител/учител на отбор от училище или индивидуален/-ни участник/-ци, родител или упълномощен представител, подал заявка за участие в категория Б, при подаване на документите за участие удостоверява с подписа си, че ще спазва посочените критерии
   Дисциплините за категория А и категория Б ще се редуват.

Състезанията за III – IV клас ще се проведат на 07 февруари 2019 г. (четвъртък), съгласно предварително подаден график.
 Публикувано на 09.01.2019 г.

СЪОБЩЕНИЕ

Столичната община, дирекция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм” (ПИСТ), в партньорство с Националната спортна академия „Васил Левски” и Българския червен кръст и със съдействието на Регионалното управление по образование – София-град, МОН, организира Девети турнир по плуване за Купа „София” за възрастови групи I – II клас и III – IV клас.

Документи:

1. Писмо до кмет на район и директор на училище
2. Правила на турнира
3. Програма на турнира
4. Техническа заявка-образец
5. Фишове по образец

06.02.2019