Детският футболен отбор на ЦСКА спечели Купата на "Софийска вода"

Отборът на ЦСКА спечели Купата на "Софийска вода" в традиционния футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, включен в Националната програма "Децата и футболът". Наградата на победителите бе връчена днес от заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

Състезанието се провежда за 17-а поредна година и се организира от Столична община, Асоциацията на българските футболисти, Министерството на младежта и спорта, "Спортна София" и БФС, и е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова. Генерален спонсор на двудневната надпревара е "Софийска вода" АД.

Някои от днешните състезатели в националния футболен отбор на България са започнали своята кариера именно от този турнир, напомниха организаторите на събитието.

Тази година в надпреварата участваха 8 столични отбора: ЦСКА, "Обеля", "Септември", "Левски Раковски", "Костинброд", "Люлин", "Ботев 57" и "Витоша Бистрица".

На официалната церемония по награждаването днес в базата на "Спортна София" в Борисовата градина бяха отличени и отделни състезатели в различни категории: най-добър вратар, най-добър защитник, полузащитник, нападател, голмайстор и др. Сред гостите на събитието беше и футболният стратег Димитър Пенев.

 

05.09.2017