Детски панаир, книги, музика, цирк и изненади в Деня на детето

Богатата програма от събитията, част от Културния календар на Столична община, е посветена на Деня на детето. Изредените прояви са специални събития за празника, както и съпътстващи други прояви на общински културни институти и партньори на Общината. Основно събитие е Детски панаир в София, който ще се проведе пред Народния театър и в Градската градина. Предвидено е да продължи до 20:00 часа, за да могат повече родители да доведат децата си.

 

Детски панаир в София

Над 60 са инициативите за деца в тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе пред Народния театър "Иван Вазов". Предвидените работилници за 1 юни ще се провеждат през целия ден от 11.00 ч. до 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии.

Детски панаир в София предлага еднодневна разнообразна програма от ателиета и игри със свободен достъп, които дават възможност на децата да се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и спорта под формата на артателиета, спортни състезания, спектакли, танци, много музика и игри.

Информация за Детски панаир в София ще намерите тук.

 

Вълшебен цирков Мини Артфест на 1 юни

Осмо издание на българския фестивал за цирково изкуство Мини Артфест 8 (МАФ8) започва точно на 1 юни 2018 от 10:00 ч. в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК и ще продължи до 3 юни. Вход свободен.

Участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и 3 български формации. Всички желаещи ще участват в работилници по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика. 

Повече информация за Мини Арт Фест ще намерите на страницата на фестивала miniartfest.com.

 

Празничен концерт на Симфониета София

В залата на на Общински културен институт Надежда, от 18 часа. Вход свободен.

В програмата Антонио Вивалди, М. Кастелнуово-Тадеско, В. А. Моцарт, Вл. Шостакович, Динико – Владигеров, Д. Палиев и др.

Повече информация  намерите тук: artsofia.bg

 

Празничен концерт за Деня на детето

На открита сцена пред Общински културен институт Надежда, от 10:00 часа.

С участието на Джаз формация София, деца от ЦДГ "Братя Грим", вокална група "Златното гласче", изпълнители от 74. СУ "Гоце Делчев", Студио за музика и танц при 54. СУ "Св. Иван Рилски", ВТФ "Врабчета", Детски танцов състав "Славей джуниър".

Повече информация  намерите тук: artsofia.bg

 

Приключенията на храбрия капитан Васко Василев

Детска опера, музика Евгений Коларов, изпълнение на "Симфониета "София" и Детска вокална група "Надежда". В концертната зала на Общински културен институт "Надежда", от 15:00 часа.

Повече информация  намерите тук: artsofia.bg

 

 

Премиери на детски книжки по време на Пролетния базар на книгата

От 16:00 ч. е представянето на детската книга „Лети, лети слон” от Севдалин Генов и Кръстю Пастухов. На сцената на Пролетния базар на книгата на открито. „Лети,  лети... слон!“ – приказки – истински приказки! За забава и наслада! Изпълнени с невероятности и приключения, с фантазия и много смях!

17:00   "Рисувай смело", част 1. "Рисувай смело“ е грижливо разработена серия, която в прости стъпки помага на децата да усвоят разнообразни техники и принципи на рисуването.

Повече информация ще намерите в програмата на Пролетния базар на книгата

Пълна информация за всички събития може да намерите на сайта на дирекция „Култура” на Столична община www.artsofia.bg

31.05.2018