Десетки майки участваха в информационния ден в подкрепа на кърменето

Десетки майки се включиха в информациония ден "Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа“ в Северен парк. Екип от педиатри, неонатолози, акушерки и други медицински специалисти от Банка за майчина кърма (Столична община) осигуриха индивидуални консултации на тема: "Естествено хранене и грижи за бебето". Сред тях бяха теми като: "Режим на кърмачето", "Правилната поза и доброто сучене на бебето", "Достатъчно количество ли е кърмата?", "Какъв хранителен режим трябва да спазва майката по време на кърмене?", "Захранване на бебето" и много други.

„От името на целия екип на Банка за майчина кърма благодаря на район „Надежда“ за поканата и предоставената възможност да се срещнем с настоящи и бъдещи майки в Северния парк. Възможността да застанем лице в лице с тях, да ги информираме за ползите от естественото хранене, за нашия Консулативен кабинет по кърмене, за мисията на Банката за майчина кърма е наистина  безценна подкрепа. Това са първи стъпки в изграждането на национална кампания за подкрепа и информиране на майките“ – каза  д-р Мария Русинова, специалист по „Хранене и диететика”, директор на единствената по рода си в България Банка за майчина кърма.

Шампионски пример даде и олимпийският златен медалист Стойка Кръстева, която наскоро стана майка и подкрепя естественото хранене. „Благодаря на всички консултанти на Банка за майчина кърма, които насочват и подкрепят младите майки като мен! Освен знания, вие ни вдъхвате увереност и кураж, че правим най-правилния избор за развитието и здравето на децата ни. Пожелавам на организаторите от район „Надежда“ и Банка за майчина кърма да реализират повече подобни полезни събития за родителите“ – каза "златната" Стойка Кръстева.

„Екипът на район „Надежда“ е ангажиран с много социални каузи през последните години. Радвам се, че срещаме нови партньори в лицето на  медицинските  специалисти от Банка за майчина кърма. С реализирането на подобни информационни дни подкрепяме родителите и превръщаме Северен парк в място с истинска социална значимост“ – каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

Информационният ден „Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа“ се организира по повод Световната седмица на кърменето (1 – 7 август)  с продуктовата подкрепа на "Лавена" АД, SOpharmacy и WaterWipes, както и с участието на медицински специалисти (акушерки) от  Втора САГБАЛ "Шейново", МБАЛ "Надежда", Медицински комплекс "Д-р Щерев".

 

 

 

16.08.2022