Ден на отворените врати в София по повод Международния ден на младите хора

На 12 август 2020 г., сряда, Столична община организира Ден на отворените врати, посветен на обявения от ООН Международен ден на младите хора.

Столична община отбелязва празника с отворени врати на музеи и центрове, вход свободен и безплатни занимания по спорт и интереси за всички на възраст от 15 до 29 години.

С цел популяризиране на възможностите за развитие на младите хора ще бъдат представени различни дейности за подкрепа, изява и реализация на младите в София. Дирекция „Спорт и младежки дейности“ ще отличи активни младежи доброволци, ментори и обучители  от Младежка съдийска академия и Младежка академия „Здравно и гражданско образование“ на Столична община.

Програма  

• „Спортна София“, парк "Възраждане" – Зона Б5, от 10 до 16 часа:

- безплатни спортни занимания по футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и др., организирани съвместно с Център за подкрепа на личностно развитие – Спортна школа „София“ и „Спортна София 2000“ ЕАД

Парк "Герена" (до стадион "Герена") от 10 до 12 часа:

- демонстрации по стрийт фитнес, организирани съвместно със Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес Street Workout Bulgaria

• Център за изкуство, култура и образование „София“ – филиал „Надежда“:

- от 10 до 16 ч. артработилници за развитие на таланта, творческите умения и  личностното развитие на младите хора  

- от 18 ч. празнична програма с участието на изявени таланти от Центъра

Регионален исторически музей София, площад „Бански“ 1 от 14 до 17 ч.:

- вход свободен за разглеждане на постоянната и временната експозиция в централната сграда на музея

Дирекция „Спорт и младежки дейности“, ул. „Оборище“ 44, от 13 до15 ч.:

- представяне на възможности за подкрепа на младежки дейности по програми за проектно финансиране и инициативи

• Отворена гореща линия на тел.: 0887 263 329 от 13 до 15 ч.:

- за въпроси към д-р Радосвета Стаменкова – изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСПЗ) по теми, свързани със здравно образование и здравна превенция.

 

Всички събития ще се проведат при спазване на необходимите засилени противоепидемични мерки в съответствие с указанията на официалните власти и вътрешни процедури за работа във връзка с COVID-19.

05.08.2020