Делегация на CIDIC (European Diplomatic, Economic & Academic Centre) с интерес към възможностите за инвестиции в София

Делегация на CIDIC (Europеan Diplomatic, Economic & Academic Centre) с интерес към възможностите за инвестиции в София

"Какви са възможностите за инвестиции и нивата на данъчните ставки за бизнеса?", "Има ли база за развитие на smart city проекти?" – това са част от темите, от които се интересува 25-членната делегация на CIDIC (Europеan Diplomatic, Economic & Academic Centre), която в момента е на посещение в София.

Гостите бяха посрещнати днес в Столична община от Данчо Барбалов, заместник-кмет на София и Влади Данаилов, главен изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. Той запозна представителите на CIDIC с основните параметри и условия за развитие на бизнеспроекти в българската столица и уточни, че в България има специални програми за стимулиране на инвеститорите. 

Преди месец Международната рейтингова агенция “Стандарт енд Пуърс” потвърди  дългосрочния  кредитен рейтинг на София BB+ със стабилна перспектива, колкото е на държавата. Според анализа на S&P финансовата политика, устойчивата приходна база, ясните приоритети и цели за развитието на града са свидетелство за стабилността на Столична община като база за инвестиции.

Пред делегацията на CIDIC днес бяха изтъкнати още предимствата на София като географско положение и климат, удобна инфраструктура, високообразовано население, много добър стандарт на живот с отлични възможности за обучение, спорт и туризъм. 

По-късно гостите разгледаха Базиликата "Св. София" и Музея за история на София, където останаха очаровани от експонатите и забележителностите,  с които се запознаха.

24.04.2018