Децата от 38. Основно училище събраха над 1 тон и 300 килограма пластмасови и алуминиеви отпадъци от опаковки


На 28 април се проведе финалът на пилотната кампания на "ЕКОПАК България" и Столична община „Екоклас“. Учениците от 38. Основно училище „Васил Априлов“ в София, техните родители и учители събраха и предадоха за рециклиране над 1 тон и 300 килограма използвани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. В кампанията се включиха общо 28 класа.

Най-голямо количество 84,6 килограма събра 5а клас, на второ място с 81,1 килограма се класира 2в клас, а на трето със 78,5 килограма – 1б клас.  Победителите получиха купа и медали лично от Десислава Билева, заместник-кмет по направление "Зелена система, екология и земеползване'' на Столична община.  Класът победител печели посещение в Образователния център за рециклиране на ЕКОПАК в София, както и ранички и бутилки за многократна употреба. Класовете подгласници получиха комплекти за бадминтон, а всички деца, участвали в кампанията, забавни екостикери.

„Поздравления за всички деца, родители, учители и ръководството на училището за това, че вложиха такъв ентусиазъм и усърдие в  общата ни мисия – да пазим природата и града си чисти, да дадем нов живот на старите опаковки“ – каза Десислава Билева.

 

 

03.05.2022