Деца от 129. ОУ „Антим I“ рисуваха заедно с Иван Яхнаджиев

В Дневния консултативен център за деца, юноши и родители към Превантивно-информационен център по проблемите на нарокманиите – София се проведе занятие по рисуване с деца от столичното 129. ОУ “Антим І”, водено от художника авангардист Иван Яхнаджиев.

Спортът и изкуството помагат на децата да се изявят, да намерят своето място за реализация и са превенция срещу  агресията и наркотиците. С позитивна нагласа и вдъхновени от пролетта, децата сътвориха своите топли морски пейзажи, слънчеви селски къщи, фантастични пеперуди и портрети под вещите напътствия на артиста.

Иван Яхнаджиев завършва живопис в класа на проф. Добри Добрев през 1977 г. Твори основно пейзажи, натюрморти и фигурални композиции. За малките художници казва, че излизат със самочувствие от занятието, защото скромността не е нещо, което трябва да възпитаваме у децата. Децата трябва да имат самочувствие. Мисли, че днешното занимание с него е научило “децата на малко повече самочувствие, на малко повече чувство към естетиката, да имат отношение към света, към пролетта, към България, към живота, да имат едно по-дълбоко разбиране към нещата”.


16.04.2019