Деца дариха рисунките си на тема: „София – град на бъдещето“ в помощ на деца

Събитието се проведе под патронажа на главния архитект на София

На 1 юни, по случай Международния ден на детето, под патронажа на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община, съвместно с преподавателите и учениците от 143-то ОУ „Георги Бенковски“, организира инициативата „София – град на бъдещето“.

Основен акцент на празника бе и благотворителната изложба базар на детски рисунки и макети на тема: „София – град на бъдещето“ под мотото: „Деца помагат на деца“. Тази  година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на материали за арттерапия (грънчарско колело за изработване на изделия от глина, фотоапарати, фотопринтер и др.), предназначени за деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип. Проектът е насочен към седем центъра за настаняване от семеен тип за деца без и с увреждания, сред които „Паисий Хилендарски“, „Детелина“, „Алеко Константинов“, „Софроний Врачански“ и др.

Събитието беше открито от арх. Здравко Здравков, а куратор на изложбата за 6-та поредна година бе г-н Виолин Неделчев – учител по изобразително изкуство и „Учител на година“ за 2015-та и 2018-та година.

От 2 юни благотворителната изложба базар е преместена във фоайето на направление „Архитектура и градоустройство“ на ул. "Сердика" № 5.

Всеки, който желае да се включи в благородната кауза и да откупи прекрасните картини и макети, изработени и дарени от талантливите деца, може да заповяда и да избере творбата, показваща как би изглеждала през детските очи София в бъдещето.

 

 

02.06.2022