Читалищата – творчество, културни ценности и традиции

На 20 октомври 2018 г. (събота) от 11:00 до 14:00 ч. в парк „Възраждане“ по инициатива на Савина Савова, кмет на район „Възраждане“, ще  се проведе  инициативата "Читалищата – творчество, културни ценности и традиции" – представяне на дейностите, школите и съставите на 9-те читалища в района и празничен концерт, посветен на Деня на народните будители – 1 ноември, когато почитаме делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията.

За втори път район "Възраждане" поставя в обществения фокус уникалния български модел на културно-образователна институция – читалището, неугасващо огнище на книжовност, съхранило българския дух, ценности и традиции от Възраждането до днес.

В шатри, разположени до фонтана в парк „Възраждане“, 9-те читалища от район „Възраждане“ ще представят дейностите си. Всеки посетител ще има възможност да се срещне с ръководителите на школите, клубовете и съставите на всяко читалище, а в празничния концерт талантливите участници ще представят български фолклорни танци, инструментални изпълнения  и песни, класически и модерен балет и др.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

18.10.2018