ЦГМ зарежда карти за септември и октомври на ученици и студенти без допълнителни документи

Четири от касите работят с удължено работно време

Всички ученици и студенти могат да заредят превозен документ за обществения транспорт за септември и октомври без да показват документ за записана нова учебна година. Необходимо е само да предоставят лична карта или лична ученическа карта. По този начин ще се спестят опашките пред пунктовете за зареждане на превозни документи в първите дни на учебната година.

Бележникът, личната ученическа карта или студентската книжка от университета със записана учебна година трябва да бъде предоставена задължително при зареждане на превозен документ от 1 ноември 2020 година.

Новоприетите първокурсници също могат да си закупят карта за обществения превоз срещу уверение от висшето училище, че са приети в редовна форма на обучение. Студенти с международна ISIC карта зареждат превозен документ срещу представяне на тази карта.

Четири от касите на ЦГМ от 2 септември тази година ще работят с удължено работно време: от 7:15 до 20:45 ч. Това са тези на Метростанция „Софийски университет“, на Метростанция „Сердика“, в "Студентски град" срещу бл. 54 и на ТУ – София на бул. „Проф. Г. Брадистилов".

Касите в "Студентски град", в които могат да се издават и зареждат карти за обществения транспорт, са срещу бл. 54 и ТУ – София на бул. "Проф. Г. Брадистилов". Каса има и на спирка „НСБАЛ по онкология”, ж.к. „Мусагеница” бул. „Св. Климент Охридски" (посока ТУ – София), но в нея само могат да се зареждат превозни документи.

Пълният списък на пунктовете са публикувани на https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/punktove-za-prodazhba-na-prevozni/p/1.

 

01.09.2020