ЦГМ с опция за заплащане на синя и зелена зона през Viber

 

Новият чатбот във Viber с повече информация и повече възможности за пътуващите

"Центърът за градска мобилност" стартира нов канал за комуникация. Чрез интерактивен чатбот във Viber всеки ще може да получава новини за трафика в града, актуални разписания и маршрути на обществения транспорт, както и информация за паркирането и за видовете превозни документи. За пръв път във Viber ще бъде възможно и заплащането на синя и зелена зона благодарение на съвместната инициатива на водещата комуникационна платформа, ЦГМ и Mastercard®.

Начинът на заплащане не променя за водачите на автомобили цената на зоните и тя е такава, каквато е в момента.

„Потребителите ще имат възможността да изтеглят и безплатния стикер пакет на ЦГМ, който представя често срещани, а и забавни ситуации от ежедневието на забързания градски човек. Чрез свалянето на пакета те ще бъдат автоматично добавени към чатбота " – каза Никола Рогачев, председател на Съвета на директорите на ЦГМ. „Новият канал за комуникация има за цел да улесни максимално достъпа до информация на хората от нашия град. В него ще има новини за промени – маршрутни или в паркирането, ще може да се проверят условията за издаването на превозни документи или пък такива за винетни стикери, ще може да се видят най-близките пунктове за продажба и още много услуги“ – обясни изпълнителният директор на "Центъра за градска мобилност" Димитър Дилчев.

През първите месеци на услугата картодържателите на Mastercard ще бъдат допълнително стимулирани да използват картови плащания като от 08.10.2020 при 4 платени сини или зелени зони с карта Mastercard през Viber, Mastercard подарява 5-ата синя или зелена зона за платено почасово паркиране на своите картодържатели. „За втора поредна година подпомагаме "Център за градска мобилност" с инвестиция и технологични консултации за интелигентни решения, които да дигитализират преживяванията на потребителите и да улеснят живота им в града“ – коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Визията Mastercard® за бъдещето на публичния транспорт и смарт градовете от ново поколение може подробно да бъде разгледана на Възможен Град  – платформа, на която едновременно се адресират всички страни на градския живот, прилагат се глобални стандарти и иновации в плащанията към транзитните мрежи, и се търсят интегрирани, а не разпокъсани решения, които дълги години напред да подпомагат устойчиво развитие на урбанизацията, като същевременно реализират ефективност, подкрепят опазването на общественото здраве и безопасност и осигуряват удобство за потребителите.

Rakuten Viber е част от семейството на Rakuten Group, световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги. Rakuten Viber е официален канал за комуникация на FC Barcelona, както и официален партньор на Golden State Warriors за изпращане на съобщения и разговори.

 

09.10.2020