Четири екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” на Столична община обработват получени сигнали

Във връзка с обилните валежи придружени с градушки на места над София очакваните количества валежи са около 30 л на кв. м. Най-много валежите са паднали в районите Люлин, Банкя и Витоша. Във всички райони на Столична община има дежурни, които следят обстановката. Нивата на речните корита, които се наблюдават, са в норма.

Четири екипа  на дирекция „Аварийна помощ и превенция” на Столична община продължават работа като обработват получени сигнали за завирявания, паднали клони на дървета. Екипите работят на ул.”Кукуш”, където отстраняват завиряване. Аварийните екипи работят заедно с екипи на Столичната „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са отстранили 10 сигнала за завирявания в различни части на София, както и за паднали клони и дървета в с. Требич, с. Житен и др.

В момента градския транспорт се движи по всичките си маршрути. Възстановено е движението по маршрута на автобусни линии 45 и 77 по ул.”Вардар”.

Възложено е на почистващите фирми да следят състоянието на дъждоприемните шахти. Столичен инспекторат контролират дейността на фирмите, ангажирани с почистването на града.

По данни на „ЧЕЗ Електроразпределение - София” без електрозахранване е част от с.Клисура, район Банкя поради локална авария. Екип на дружеството е на място и работи за възстановяване на електрозахранването. На 6 сигнала отреагират аварийни екипи на „Софийска вода”. 

03.07.2017