Честит първи учебен ден!

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

СКЪПИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ!

 

Радвам се, че отново учители и ученици са заедно, за да посрещнат новата учебна година.

За първи път 15 септември е необичаен и различен. Всички сме изправени пред предизвикателства, които не сме очаквали, но вярвам, че само заедно с дисциплина и общи усилия ще се справим.

Убедена съм, че вие, столичните директори и учители, сте направили всичко, което е необходимо, за да започне учебната година и да сте готови да дадете най-доброто – познанието.

Вярвам, че няма да позволим страховете да ограбят желанието за откриване на нови знания и светове. Защото знанията са наша сила, а децата и младите хора на София са умни и търсещи.

В месеците на физическа дистанция онова, което най-много ви липсваше, бяха нашите взаимоотношения, срещите с приятелите от училище. А едно от най-важните неща във взаимоотношенията ни е доверието.

Вярвам, че във време на изпитание без доверие помежду си не може да продължим напред, без смелост и дръзновение – да отворим вратите на знанието. Без кураж – да победим страха от неизвестното, но с вяра и доверие – можем.

По традиция най-вълнуващ е този ден за първокласниците. Пожелавам им от сърце да са здрави и с радост да тръгват на училище, защото там ги очакват добри учители и верни приятели.

 

Здраве и успех на всички!

На добър час!

Честит първи учебен ден!

15.09.2020