Церемония за връчване на Награди "Аскеер" на 23 май в Театър „Българска армия”

На 23 май в Театър „Българска армия” Фондация „А'Аскеер” ще връчи своите награди за постижения в театралното изкуство през изминалия сезон. Наградите „Аскеер” са най-старите театрални награди в България и единствени по рода си – отличията се дават “от артисти за артисти” и всяко от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър. През 30-годишната си история Фондация „А‘Аскеер“ разглежда и оценява стотици творци и спектакли. Статуетката на война с падащата каска е дело на златоръкия Георги Чапкънов – Чапа.

Десетте спектаклови категории на „АСКЕЕР 2021” включват представленията и техните творци с осъществена премиера в периода от 1 март 2020 г. до 30 април 2021 г.

Номинациите са публикувани ТУК

Тази година „Академия Аскеер” удостоява с Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „АСКЕЕР 2021” драматурга Стефан Цанев, режисьора Красимир Спасов и актьора Стефан Мавродиев.

Церемонията за връчване на Наградите „А‘Аскеер” се осъществява с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.

 

 

17.05.2021