Церемония по награждаване на деца и ученици, участници в Националния конкурс за рисунка

На 08 март 2019 г., 13:30 часа, в зала № 5 на Столична община, ще се проведе церемония по награждаване на деца и ученици, участници в Националния конкурс за рисунка «Аз и детското полицейско управление», областно ниво.

В конкурса взеха участие над 60 деца и ученици от Детски полицейски управления в София, разпределени в две възрастови групи: от 8 до 10 години и от 11 до 13 години.

Учениците представиха рисунки в различни тематични области, които бяха разгледани и оценени от комисия с участието на представители от СДВР, Столична община и  Национално художествено училище за изящни изкуства "Илия Петров".

Комисията определи много награди, грамоти и изненади за участниците.

Столичната община осигури предметните награди за участниците.

На официалната церемония кметът на столицата Йорданка Фандъкова и старши комисар Борислав Борисов, заместник-директор на Столична дирекция на Вътрешните работи, ще наградят най-добре представените идеи с четка и бои.

На територия на столицата са открити 10 броя „Детски полицейски управления“, в които се обучават 231 ученици от гр. София.

За успешното реализиране и изпълнение на програмата „Детско полицейско управление” е подписано споразумение между Министерство на вътрешните работи, Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на правосъдието, Българската православна църква, Български червен кръст, Български туристически съюз и Национално сдружение на общините в Република България.

Програмата „Детско полицейско управление” в гр. София се реализира от служители на Столична дирекция на вътрешните работи и районните управления, от структурите на „Противодействие на криминална полиция“, „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“, сектор „Масови мероприятия“ – СДВР, сектор „Водачи на служебни животни“, отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР, психолози от Института по психология на МВР, служители от отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП, експерти от Българския младежки червен кръст, Фондация "Асоциация Анимус".

Част от дейностите по Програмата се реализират в сътрудничество със Столична община и дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм”, които са партньори на настоящата церемония.

В рамките на планираните дейности по Програмата „Детско полицейско управление” и за реализиране на една от целите „Ангажиране на свободното време на децата и популяризиране на полицейската професия сред подрастващите”, през месец февруари 2019 г. се проведе конкурс за рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление” на областно ниво.

 

 

 

06.03.2019