"Центърът за градска мобилност" започва поставянето на неприсъствени фишове на неправилно паркирани автомобили

"Службата по контрол на "Центъра за градска мобилност" (ЦГМ) започва поставянето на фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата. Това са т.нар. неприсъствени фишове или не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че той е връчен. Самият процес на издаването на фишовете е дигитален." Това съобщи днес заместник-кметът по направление транспорт Кристиян Кръстев.

"Контрольорите на ЦГМ, които ще бъдат с отличаващи се униформи, разполагат с нужната техника да направят проверка и да издадат фиша" – каза председателят на УС на ЦГМ Никола Рогачев.

Екипите при необходимост даще поставят фиша в прозрачен джоб, за да бъде защитен от дъжд и сняг.

Всеки водач, който е наршил правилата, ще може да плати санкцията в 7-дневен срок, включително и когато заплаща своите данъци. Санкциите по ЗДвП са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева.

По думите на заместник-кмета по направление транспорт Кристиян Кръстев: „Тази мярка на екипите на "Центъра за градска мобилност" ще позволи да се реагира на сигнали за неправилно паркирани автомобили, които пречат на движението и градския транспорт, както и на достъпа до различни институции, или се паркира в нарушение в зелени площи. Първоначално проверки за неправилно паркиране ще се извършват по основните пътни артерии, където се движи градският транспорт.“

 

04.11.2020