Частни фирми ваксинират служителите си с помощта на Столична община


Първата фирма, която се възползва от инициативата на Столична община за ваксинация на служителите на работните им места, е компания, която произвежда у нас чипове и сензори за автомобилната индустрия.

С логистичната помощ на дирекция "Аварийна помощ и превенция" медицински екип  от 24. ДКЦ посети на място фирмата и имунизира срещу COVID-19 всички желаещи. Поставени бяха ваксини според личните предпочитания на хората. Тези, които избраха  еднодозовата ваксина "Янсен", получиха веднага и европейски сертификат.

Сред заявилите да ползват предложената от СО услуга вече са много от компаниите в Бизнес парка в София, централата на "ЧЕЗ България", както и Столичният автотранспорт. На всяко от тези места, в определения ден, екипи от общинските ДКЦ-та ще посещават на място фирмите и ще ваксинират хората срещу COVID-19.

На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

17.07.2021