БЛС награди лекари от Първа МБАЛ-София

Българският лекарски съюз днес връчи своите отличия за дългогодишна дейност, висок професионализъм и активен принос в областта на медицината на лекарите от Първа МБАЛ- София:  проф. Георги Георгиев, проф. Веселин Павлов, д-р Севдалина Ранкова и д-р Владка Вълчева. 

На церемонията, водена от изп. директор на Първа МБАЛ доц. Цветомир Димитров беше подчертано, че проф. Георгиев е един от корифеите на отоларингологията /УНГ - б.р./ не само в България, а и в цяла Източна Европа, от когото са се учили много български и чужди специалисти. За дългогодишната му дейност в областта на медицината и във връзка с 85-годишния му юбилей проф. Георгиев получи грамота и почетен знак на БЛС, които му бяха връчени от д-р Юлиян Йорданов, председател на Акредитационния съвет на БЛС.

Благодарности от името на пациентите към друг награден от БЛС лекар - проф. В. Павлов  поднесе и актьорът Явор Милушев. 

"Столична община прави всичко възможно да поддържа на съвременно ниво базата и оборудването в общинските лечебни заведения в София. Само апаратура и добра база за добро здравеопазване не стигат. Трябват и лекари, а професионалистите от най-високо ниво работят именно в 14-те общински многопрофилни и специализирани болници в столицата", заяви в своето поздравление към екипа на Първа МБАЛ зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

14.06.2017