Близо 10 000 нови дръвчета в Новата гора на София. Засаждането продължава

През изминалия уикенд нови 2000 фиданки бяха засадени от доброволци на втория терен от Новата гора на София край "Суходол". С тях общият брой на засадените дръвчета през настоящия залесителен сезон е 9500.

По план залесяването ще продължи през всички уикенди до края на месец ноември. Амбицията на Столична община е до края на залесителния сезон броят на засадените нови дръвчета да се увеличи двойно.

На терен доброволците получават фиданки, инструменти и ръкавици, обезпечени от Общинското предприятие „Управление на общински земи и гори“. Именно общинските лесовъди са тези, които имат ангажимента да полагат последващи грижи за посадените дръвчета – влючително поливане и окопаване.

Есенното засаждане в Новата гора на София ще се реализира всяка събота и неделя между 10 и 16 часа до края на месец ноември. В рамките на епидемиологичната обастановка засаждането се провежда при спазване на необходимите изисквания.

За максимално улеснение на всички желаещи да се включат в рамките на залесителния сезон е разкрита и извънредна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция “Вардар”. Повече за проекта и как да се включите в него можете да научите на www.novatagora.bg или в страницата във Фейсбук.

 

13.11.2020