Билева: Столична община спира от днес средствата за косене на зелени площи в район „Красно село“

Работата се прехвърля към дирекция „Зелена система“ на Столична община, която започва косенето в района

 

"От днес, 19 май, Столична община спира средствата за изпълнение на дейността за косене на зелени площи към район „Красно село“. Дейността се прехвърля към дирекция „Зелена система“ на Столична община, която започва косенето в района." Това обяви пред журналисти замeстник-кметът по екология Десислава Билева, която направи проверка на място в кв. “Хиподрума“, район „Красно село“.

Зам.-кметът Билева каза, че районите са имали срок до 18 май да окосят тревните площи. По думите на Билева дадени са насоки към всички районни кметове да окосят във връзка с обработката срещу кърлежи. Първата обработка е през април, предстои втората, но преди това зелените площи да са окосени.

"Направените проверки показаха, че в „Красно село“ положението е най-тежко, тревата е над 1 метър, – посочи също Билева. – От шест квартала в района, само в кв. „Борово“ са окосени едва 30 процента от площите. Многократно са изпращани писма до районната администрация, но без резултат" – подчерта Билева. Район „Красно село“ отговаря за поддържката на 650 дка зелени площи, за която годишно получава бюджет от 380 хил. лв. Заради липсата на изпълнение на дейности по косенето средствата ще бъдат спрени и насочени към дирекция „Зелена система“ на Столична община.

Заместник-кметът Билева посочи също, че леко изоставане в косенето има в районите „Триадица“, „Надежда“ и „Лозенец“, където наваксват.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

19.05.2022