Безплатни консултации и срещи в подкрепа на кърменето

 

Световната седмица на кърменето се провежда от 1 – 7 август тази година

 

Имам ли достатъчно кърма?“, „Колко трябва да яде бебето?“, „Хранителна ли е кърмата ми?“, „С COVID-19 съм – да кърмя ли?“ отговорите на тези и много други въпроси ще може да намерите безплатно и в различен формат в „Дните на отворените врати“ в Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене на Столична община. Инициативата се организира по повод Световната седмица на кърменето от 1 – 7 август тази година.

Екипът на Банката за майчина кърма ще предложи на бъдещите и настоящи майки възможност за дискусия на теми, свързани с кърменето и донорството на кърма.

Банка за майчина кърма организира всеки ден от 10:00 ч. до 12:00 ч. в периода от 01.08. до 05.08.22 г. „Дни на отворените врати“. Желаещите ще бъдат посрещнати в сградата на Банка за майчина кърма, намираща се на ул. “Сава Михайлов“ № 57.

Предвидени са различни теми в рамките на Световната седмица на кърменето:

  • Понеделник – 1 август: „Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за подкрепа и консултации“;
  • Вторник – 2 август: „Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата правилно в домашни условия и в Банката за майчина кърма. Безопасност на кърмата“;
  • Сряда – 3 август: „Най-чести трудности, споделяни от майките в началния етап на кърменето“;
  • Четвъртък – 4 август: „COVID-19 и кърмене – за важността на кърменето за здравето на бебето и майката“;
  • Петък – 5 август: „Митове, свързани с кърменето и качествата на майчината кърма“.

Специалистите на Банка за майчина кърма имат готовност да дадат индивидуални консултации на кърмещи жени и извън обявените в програмата на събитията теми.

 

На 4 август 2022 г. от 15:00 ч. в сградата на  Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене  ще се организира среща на медицински специалисти, педиатри и неонатолози от различни институции, както и лица, ангажирани с тази кауза.

За да бъдем полезни на кърмещите майки и бебетата в риск, в центъра на дискусията ще поставим въпроси, свързани с възможностите, които има Банката за  майчина кърма в София, и проблемите, пред които са изправени медицинските специалисти с надежда тази среща да бъде начало на взаимно сътрудничество.

Заявка за участие на имейла на  bankazamaichinakarma@abv.bg или на д-р Весела Милошева, тел.028281510;0887665323 – координатор на събитието.

 

 

 

01.08.2022