Барбалов: Засилен е интересът към ваксините през двата почивни дни

"През двата почивни дни наблюдавахме засилен интерес към ваксините в столицата. Общо 2172 дози ваксини са поставени в изнесените пунктове на Столичната община, – това съобщи зам.-кметът Дончо Барвбалов. – Събота и неделя работиха 11 имунизационни пункта, организирани от Столичната община."

От днес, 29 ноември, столичани  могат да се ваксинират срещу коронавирус в общо 9 имунизационни пункта. Седем от тях са в общинските ДКЦ-та с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24. Повече информация за работното време и телефон за връзка с тях може да се намери ТУК.

Продължават работа и изнесените кабинети в метростанция "НДК" – с работно време от 8:00 до 14:00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13:00 до 19:00 ч. – във вторник и четвъртък., и в метростанция "СУ "Св. Кл. Охридски" – с работно време от 13:00 до 19:00 ч. всеки работен ден.

Медицинските екипи, които работят в изнесените кабинети, са от общинските ДКЦ-та и болници, ваксините се осигуряват от СРЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекциите "Здравеопазване" и "Аварийна помощ и превенция". Инициативата е на столичния кмет Йорданка Фандъкова, а целта е да се ускори процесът на ваксинация в столицата. 

Напомняме на гражданите, че продължава и инициативата на Столична община за поставяне на ваксини на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

29.11.2021