Зам.-кметът Д. Барбалов: Столичната община стартира процедура за поставяне на 25 зарядни станции за електромобили

Столична община подготвя процедура за отдаване на 25 локации за поставяне на зарядни станции за електромобили. Това каза зам.-кметът Дончо Барбалов  при откриването на  зарядна станция на ул. „Московска“ и „11-ти август“.  Станцията е дарена  на града от "КИА моторс България".

Ползването на зарядната станция е безплатно за всички коли, които имат нужда и техническа възможност да я ползват. Поставянето ѝ е съвместна инициатива на дирекциите „Зелени системи“ и „Транспорт“ за промотиране на електрическата мобилност в града. Надяваме се с това да помогнем за по-лесното и по-плавно въвеждане на електрическите коли в града. Към момента имаме данни за 350 регистрирани електрически автомобила в града. Столичната община има 5.

"Електрическата мобилност не е бъдеще, а настояще. Само така ще намалим замърсяването от изгорели газове и шумовото замърсяване в града и ще дадем възможност на хората да ползват екологичен и безопасен транспорт" – това каза  Храбрин Иванчев, изпълнителен директор на "КИА Моторс България".

 

 

29.03.2019