Балкански документален център – "Открития" 2018

7 – 14 май 2018 г., Гьоте Институт

Балкански документален център (БДЦ) „Открития” е уникална по рода си програма за документално кино, подкрепена от Столична програма „Култура” на Столична община и програма "Творческа Европа" – Медия на Европейската комисия.

Семинарът се провежда в три модула в различни европейски държави. Най-важният от тях е в София и трае една седмица. БДЦ „Открития” събира млади професионалисти с документални филмови проекти от Балканите, както и наблюдатели от цяла Европа. Модулът в София се провежда от 7 до 14 май в Гьоте Институт, а участващите проекти са от Словения, България, Сърбия, Италия, Молдова. С помощта на водещи експерти в областта на документалното кино участниците развиват своите проекти спрямо ефективните европейски практики.

БДЦ Открития 2018 – модул София има и отворена програма с прожекции на документални филми и майсторски класове за широка публика и предлага иновативно културно събитие за гражданите на столицата. 

Двете отворени прожекции ще бъдат на 8 май от 19:00 ч. в Гьоте Институт, София („Другата страна на всичко”, режисьор и продуцент Мила Турайлич) и на 9 май от 19:00 ч. отново в Гьоте Институт, София („Руска опозиция”, реж. Александър Разтогиев, Германия).

Повече информация може да намерите на www.bdcwebsite.com 


 

08.05.2018