Ангел Джоргов: Започна полагането на асфалт по ул. „Николай Коперник“

"Започна полагането на асфалт на пътните платна на ул. „Николай Коперник“ в отсечката между „Шипченски проход“ и „Гео Милев“. Това каза зам.-кметът на Столичната община Ангел Джоргов.  "На 90 процента са изградени инженерните мрежи. Положени са нови канали, нови водопроводи и  топлопровод. В голяма степен са изградени и тротоарите с унипаваж" – посочи още Ангел Джоргов. Монтирано е осветлението и в момента се извършват проби. След полагането на асфалта ще бъде положена вертикална и хоризонтална маркировка.

Реконструкцията на ул. „Николай Коперник“ започна в средата на май и към момента обектът се изпълнява в срок.

„Очаквам в края на другата седмица да бъде възстановено движението в участъка, като ще продължат довършителните дейности по тротоарите“ – посочи още Джоргов. "Предвиденото в проекта  озеленяване с нови дървета ще се извърши при подходящи температури през есента – каза техническият ръководител. – В рамките на обекта се изгражда и паркинг в близост до кръстовището на ул. „Николай Коперник“ с ул. „Гео Милев“.

"Готов е и работният проект за Третия етап  на реконструкцията на ул. „Николай Коперник“,  който включва участъка от  „Гео Милев“ в посока Зала "Фестивална". Предстои да бъде разглеждан на експертно-технически съвет": – каза още Ангел Джоргов.

 

 

04.08.2021