98 кучета са осиновени през ноември от приюта на ОП Екоравновесие

98 кучета са осиновени през месец ноември от приюта на ОП „Екоравновесие“. Това каза пред журналисти директорът на общинското предприятие Веселин Асенов. „От началото на 2016 година  до настоящия момент са осиновени  828 кучета, което е с 200 кучета повече от осиновените през цялата минала година. Надявам се тази тенденция да продължи и все повече хора да избират домашен любимец от нашите приюти“ , посочи още Веселин Асенов.

ОП „Екоравновесие“ съвместно с доброволци   стартира през този месец инициатива за  разходки на кучета в приют Горни Богров. Целта на тази инициатива е по-лесно и бърза кучетата да бъдат социализирани, а оттам и броят на осиновените кучета от обектите  да се увеличи. За изминалата събота и неделя в кампанията се включиха повече от 60 човека.

За  периода  от 1 ноември до 30 ноември са кастрирани 326  и са реваксинирани 87. За дейността на предприятието през месец ноември са отделени около 199 хиляди лева, с които са закупени   ветеринарно- медицински консумативи и лекарства, храна за животните в приютите и ветеринарната клиника, за  поддръжка на трафопост за приют „Горни Богров“, сметоизвозване, техническо поддържане на компютърна техника и системи за видеонаблюдение, абонамент автоматична телефонна централа, почистване на изгребните  ями, сервизно обслужване на автомобилите и заплати на лекарите и работниците в предприятието.

05.12.2016