9 бебета се очакват от Програмата "Инвитро" на Столичната община с донорски яйцеклетки

Девет бебета се очаква да се родят през следващите месеци в резултат на Програмата на Столична община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. Първото от тях трябва да се роди в началото на декември и ще е момче. 

Програмата https://www.sofia.bg/programms-invitro бе създадена през 2015 г. съвместно с Фондация „Майки за донорството“ и оттогава всяка година СО отпуска по 70 000 лв. от своя бюджет за нейното изпълнение. 31 деца са родени до момента в резултат на инициативата. След последните изменения в Правилника ѝ т.г. Столичната община вече финансира до два опита на семейство за инвитро с донорски яйцеклетки. Стойността на финансираните процедури и изследвания за всеки опит е до 3620 лв. 

От днес до Рождество партньорите ни от фондация "Майки за донорството" подаряват преглед при репродуктивен специалист от МБАЛ "Надежда". За безплатен час пишете до “Майки за донорството” на имейл: mothers.donation@gmail.com.
Повече подробности за инициативата може да се намери на този линк https://www.maikizadonorstvo.com/

 


 

15.11.2022