Кметът Васил Терзиев се срещна с ректора на НСА проф. Красимир Петков

Срещата се проведе в Национална спортна академия по покана на ръководството на висшето училище. Кметът Васил Терзиев и ректорът на академията проф. Красимир Петков разговаряха за съвместни проекти за развитието на спорта в града и за подобряване на инфраструктурата в района около висшето училище.
Ректорът проф. Красимир Петков и неговият предшественик на поста проф. Николай Изов, понастоящем помощник-ректор, представиха пред кмета Терзиев някои от най-важните инфраструктурни реновации и новоизградени обекти в Академията. Кметът Терзиев посети Заседателната зала и изцяло ремонтираната закрита лекоатлетическа писта, чието официално откриване предстои в началото на учебната година.
„Изключително съм изненадан и впечатлен от средата, която сте изградили. Това, което сте постигнали е забележително и много различно от моите спомени за кампуса на НСА преди години“, сподели Васил Терзиев. Той разгледа и музейната експозиция в Образователния и олимпийски център, където могат да се видят първата материална книга на Държавното висше училище за телесно възпитание (днес НСА) от 1942 г.; златен олимпийски медал от игрите в Сидни  2000 г на Тереза Маринова; сребърен и бронзов олимпийски медал на Димитър Добрев (борба); златен олимпийски медал от състезанията по изкуствата на Игрите в Берлин - 1936 г. Екипировка на алпиниста Дойчин Боянов, първият българин изкачил успешно Еверест без допълнителен кислород - 2004 г.
В разговорите бяха обсъдени важни въпроси, свързани с възможностите за подобряване на инфраструктурата около НСА – тротоари, пътна настилка, осветление и др., което ще бъде от полза за безопасността не само за студентите и академичната общност на НСА, но и за големия брой столичани от всички възрасти, които използват съоръженията на Академията за спорт, разходка и отдих, както и за участниците в многобройните спортни събития, провеждащи се в НСА.
Предмет на срещата бяха и дългогодишните традиции на добро сътрудничество със Столична община при реализацията на множество инициативи с насоченост образование, спорт и младежки дейности, сред които са ежегодните ученически игри, детски летен лагер по изкуствата и спорта, събития от календара на София – Световна столица на спорта и др. Дискутирани бяха също предстоящите дейности по Концепцията за интегрирани териториални инвестиции – Югозападен регион, в която НСА е водеща институция, а Столична община – партньор.
В срещата участваха също доц. Христо Андонов – зам.-ректор по учебната работа, проф. д-р Иван Мазнев – гл. секретар, Валентин Добрев – директор „Административно-стопански дейности“, Димитър Дилчев – член на Съвета на настоятелите на НСА и директор на Центъра за градска мобилност.