Над 1 000 деца се насладиха на незабравимо цирково приключение в рамките на Месеца на децата

Над 1 000 малки и големи деца станаха част от едно уникално събитие като част от Месеца на детето – цирково приключение, което ще остане в сърцата на всички малчугани. Инициативата на заместник-кмета по социални дейности Надежда Бачева и Столичната община в партньорство с Академичния цирк "Балкански",  предостави една  уникална възможност на малки и големи да изживеят незабравими мигове, пълни с радост и усмивки.

Арената на Академичния цирк "Балкански" се превърна в място на магия и вълшебство, където деца от различни социални услуги, както и всички желаещи малчугани от София, имаха възможността да преживеят едно незабравимо цирково приключение.
В откритата репетиция се включиха забавни клоуни, които разсмяха децата до сълзи и разпалиха въображението на малчуганите, а някои от тях дори се включиха в изпълненията им. Удивителните акробати пък оставиха без дъх всички зрители със своите смайващи изпълнения и невероятна гъвкавост. Адреналинът се повиши до максимум с изпълненията на кънкьорите от фамилия Балкански и, разбира се, една от най-опасните атракции в света на цирковото изкуство – Глобуса на смъртта.

Децата не само се докоснаха до магията на цирковото изкуство, но и имаха уникалната възможност да разговарят с артистите за предизвикателствата, пред които са изправени при подготовката на своите изпълнения. "Вярвам, че подобни инициативи не само ще допринесат за личностния растеж на децата, но и ще разширят хоризонтите им. Децата трябва да виждат резултата от упоритата работа, креативността и екипната работа," заяви Надежда Бачева.
Тя изрази своята благодарност към артистичния директор на Академичен цирк „Балкански“, Александър Балкански-син, както и към всички малки и големи, които заедно се насладиха на магията на цирка. Бачева подчерта значението на общуването между децата, което допринася за тяхното социално развитие и взаимно разбирателство. "Споделените моменти и новите приятелства, създадени днес, ще останат дълго време в сърцата на всички участници," допълни заместник-кметът.

Арената на Академичния цирк "Балкански" беше отворена не само за деца и възрастни от различни социални заведения, но и за всички малчугани, които желаеха да станат част от това невероятно приключение. Тази инициатива е само началото на едно добро партньорство, което ще продължи и в бъдеще, за да може повече деца да имат възможността да се докоснат до света на цирка, изпълнен с магия, смях и удивление.