Започва миенето на карета от улици в пет столични района

От 10 юни започва миене на карета от улици в пет столични района: „Красно село“, „Възраждане“, „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“ и „Средец“. Целта е както подобряване на чистотата в града и качеството на въздуха, така и превенция срещу летните жеги.

Миенето се извършва по предварително създадена организация. Осъществява се през деня от 7:30 ч. до 16:30 ч. Улиците в карето ще бъдат затворени за придвижване, паркиране и престой на автомобили. Предварително е проверена проводимостта на дъждоприемните шахти и са премахнати прораснали треви.

Дейностите се извършват по график, публикуван на интернет страниците на Столичен инспекторат, районните администрации, етажните собствености и разпространен чрез писмени съобщения на видими места в кварталите. За да се осигури достъп на техниката за почистване и работещите екипи, е нужно собствениците на автомобили да съдействат като преместят моторното превозно средство, докато трае миенето. В случай че останат непреместени коли, екипите на ЦГМ ще ги репатрират на близка улица. Информация за местонахождението им може да се получи на телефон 070013 233.

На 10 юни миенето започва с улици в район „Красно село“, „каре 1-6“, в което попадат улиците: ул. "Лайош Кошут" от бул. "Ген. М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев"; ул. "Люлин планина" от бул. "Ген. М. Д. Скобелев" до ул. "20-ти април; ул. "Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония"; ул. "20-ти април" от бул. "Македония" до бул."Христо Ботев" и др.

В останалите райони миенето с автоцистерна продължава по утвърдени графици както през деня, така и през нощта, като се мият основни улици и булеварди, така и вътрешноквартални улици. 


 

07.06.2024