48 ОУ „Йосиф Ковачев” с нов физкултурен салон

48 ОУ „Йосиф Ковачев” в район „Сердика” има нов физкултурен салон. Той е построен на мястото на стария, който е премахнат през 2009 г., след като е получил предписание, че е опасен за използване. Сградата на 48 ОУ „Йосиф Ковачев” е архитектурно-строителен и исторически паметник на културата.

Новият физкултурен салон ще осигури условия за спорт и пълноценно провеждане на часовете по физическо възпитание на над 540 ученици. Към него има помещения за учители, съблекални за учениците, санитарни възли и помещения за физкултурни уреди.

Следващия етап от модернизацията на училището е внедряване на мерки за енергийна ефективност, като обекта е включен в инвестиционната програма на Столична община по ОПРР 2014 - 2020 г.

От 2006 г. до настоящия момент са инвестирани над 10 млн. лв. в изграждането на 6 физкултурни салона и спортни зали в няколко района на София – Кремиковци, Овча Купел, Подуяне, Надежда и Младост. При изграждането на нови учебни заведения в с. Бусманци, кв. Стрелбище и с. Герман са изградени и физкултурни салони към тях. Със строителството  на нови детски градини са изградени и 69 нови физкултурни салони и 16 басейни.

 

11.05.2017