37 „Елхи на таланта“ грейнаха пред Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“

За пета поредна година ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА сбъдват мечти чрез благородната си мисия 3 в 1:  Украси столицата! Подкрепи талант! Продължи живота на новата иглолистна Гора на Таланата! Благотворителната кампания се осъществява с официалното партньорството на PROPLANTS и Столичната община. За първи път Елхите са разположени в шпалир, който води към Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, а не пред НДК, както през изминалите четири години.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е най-красивата Коледна Екоблаготворителна кампания у нас! Това е единствената дарителска инициатива на Фондация „Стоян Камбарев“, която подкрепя не само своите лауреати и таланти, но и даровити деца от многодетни семейства в нужда. Успехът ѝ през изминалите четири години беше впечатляващ. Всеки може да направи дарение, закупувайки своя жива приказно украсена коледна елха с брандирана табелка и лични празнични пожелания. През пролетта тази година, Гората на Таланта в Южния парк се разрасна много благодарение на големите сърца на дарителите и така Фондация „Стоян Камбарев“ успя да подкрепи 15 многодетни семейства в нужда и техните талантливи деца, които получиха едногодишни творчески стипендии за изкуството, на което са се отдали. Тази година стипендиите ще са дори повече, като ще успеем да зарадваме цели 18 семейства! Средства ще има и за основния фокус на дейността на Фондацията, а именно подкрепа на изумителните ѝ лауреати и открития, които отново ще получат 15 едногодишни стипендии.

Ето какво сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева – създател и вдъхновител на Коледната кампания и Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“:   
„Имаме 37 приказни живи Елхи на Таланта! Над 7 400 коледни играчки, 500 метра гирлянди и близо километър светлинна украса с над 1 000 лампички! Благодарим сърдечно на дългогодишния кмет на София Йорданка Фандъкова, която беше плътно с нас през годините, а сега сме много щастливи, че Столична Програма "Култура" продължава да ни подкрепя и новият кмет Васил Терзиев и екипът му оцениха също нашата красива благотворителна кампания. Смятаме, че превръщането на пространството пред катедралата „Александър Невски“ в пешеходна зона е прекрасна идея и нашите ЕЛХИ НА ТАЛАНТА са великолепен акцент, на фона на красиво осветената Патриаршеска Катедрала.
Безкрайно благодаря на нашия малък екип и на всички Коледни ангели, начело с невероятната Петя Нановска от PROPLANTS – лидер в ландшафтния дизайн и озеленяването, без която тази благородна мисия би била невъзможна. Благодарение на приятелите ни от ПРИЗМА – Светлинни решения, Елхите ни отново греят с магична светлинна украса, а за популяризирането на цялата Коледна Еко инициатива заслугата за поредна година е на IDEAcomm и БТА. Оставих кампанията в ръцете на артдиректора Стамена Стоева, мениджъра на проекта Силвия Куманова, и Йосиф Камбарев, който е член на УС на Фондацията. В украсата се включиха близки приятели, даже няколко млади актьори от Мастъркласа ни, който провеждаме в момента в София с холивудската звезда Гари Стреч. Поради обстоятелствата около снежната стихия имахме само 5 дни и 15 души екип, който работи денонощно, за да успеем. Само за сравнение, бих казала, че Коледните Елхи в Белия дом са 98, но над 300 души са ги украсявали. И още нещо – нашите ЕЛХИ НА ТАЛАНТА са различни и уникални, защото всяка една от тях носи идентичността на дарителя си.“

На Благотворителната кампания отново подават ръка скъпите приятели на Фондация „Стоян Камбарев“ начело с Нели Беширова – собственик на енергийния лидер ABILICO (новото име на "Риск Инженеринг"), бизнесдамата Гергана Ташкова от "Марс Армор", семейството на д-р Мажена Панова, Георги и Александър Панови, инвеститорът и партньор от "Витоша Партнърс" – Макс Гурвиц, който заедно с половинката си Елина Желева, направиха специална дарителска акция на рождения му ден сред приятелите си,  както и бизнесмените Нешо Миранов – един от лидерите в тютюнопроизводството у нас, Звезделин Протопопов – собственик на естетични клиники Pro Derma, Атанас Динев, построил двете бутикови сгради Кари Резиденс и  Косанин Парк.
Благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е активна до края на декември. Всеки, който би искал да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери, е добре дошъл и може да се свърже с екипа на Фондация „Стоян Камбарев“ на мейл: foundationkambarev@gmail.com. 

04.12.2023