340 деца от 32 училища играят на "Мини Световно първенство по футбол" в София

Старт на "Мини Световно първенство по футбол" с участието на 340 деца от  32 столични училища беше даден днес на Националния стадион "Васил Левски". Всеки тим  символично представя един от отборите в Мондиал '2018, който ще се проведе в Русия следващия месец. 

Събитието се организира и по повод Международния ден на детето – 1 юни, със съдействието на Столичната община, Българския футболен съюз, министерствата на спорта и на външните работи, посолствата на Русия, Мароко и други държави  участници в Мондиал '2018. 

Първенството е част от Календара на "София – Европейска столица на спорта '2018".

Децата ще играят по схемата, по която ще се проведе и Мондиала, но на малки врати и всяко полувреме ще е с продължителност 10 минути. Първенството ще продължи 2 дни, а всички участници имат амбиция именно техния отбор да е краен победител.

Гости на празника бяха министърът на спорта Красен Кралев, зам.-кметът на София Дончо Барбалов, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, посланикът на Мароко в София Н.Пр. г-жа Закия Еб Мидауи, дипломати от Русия, Германия и др. 

Те пожелаха на малките футболисти да играят феърплей, защото  само честната игра носи удоволствие. А когато има удоволствие, играта носи и успех.

 

 

29.05.2018