30 екипа извършват текущи ремонти на улични платна в София

Заместник-кметът на София Евгени Крусев провери ремонта на бул. "Цветан Лазаров"

"С настъпването на благоприятни метеорологични условия изпълняваме текущи ремонти по основни улици и булеварди като приоритетно работим по тези с най-голям трафик и постепенно навлизаме във вътрешноквартални. Днес 30 екипа на строителни фирми работят във всички 24 района по извършване на текущ ремонт.

Общо 38.8 млн. лева е бюджетът за текущ ремонт тази година. За първи път изравнихме бюджета за малки и големи улици за ремонт". Това каза заместник-кметът на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев при проверка на бул. "Цветан Лазаров" заедно с районния кмет Ивайло Цеков.

"Целта е максимално бързо да напреднем при подходящото време и да се осигури безопасност на движението. В момента се изпълнява ремонт на неравности по бул. "Цветан Лазаров" в участъка от ул. "Димитър Пешев" до бул. "Христофор Колумб". Работи се по класическа технология с топъл асфалт", каза също Крусев.

Днес текущи ремонти се извършват и на ул. "Цар Асенов път", ул. "Нишава", ул. "406", ул. "Славянска", ул. "Шарл Шампо", ул. "Поп Евстати Витошки", бул. "Симеоновско шосе" и др.

Заедно с районните кметове се следи за изпълнението на работата. През предстоящите почивни дни при подходящи метеорологични условия ще продължи извършването на текущи ремонти.

Фотограф: Гео Калев03.04.2018