26 спектакъла са представени на "Софийския театрален салон"

Лили Иванова получи специална награда "Икар" от Столична община и Съюза на артистите в България. "Икар" за най-добра постановка взе представлението "NeoДачници" на Народния театър

"Общо 26 спектакъла са представени на "Софийския театрален салон" тази година. Заедно със Съюза на артистите в България преди 14 години започнахме партньорство за организиране на театралния салон, за да може публиката на София да гледа най-доброто от театралния афиш." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при връчването на "Икар 2019 г." – за "Най-добро представление". 

Кметът Фандъкова поздрави всички творци с Международния ден на театъра.

Наградата е за представлението "NeoДачници" по Максим Горки в Народния театър. Постановката взе и награда "Икар" – за режисурата на Иван Пантелеев.

Началото на церемонията беше поставено от изпълнение на Лили Иванова, която получи специална награда от Столична община и Съюза на артистите в България.

Ива Тодорова грабна две статуетки за моноспектакъла си "Приятно ми е, Ива" – за драматургичен текст и за водеща женска роля. 

Представлението на театър "ЗОНГ" "Животът е сън", което в момента се играе в театър "Азарян", също получи две награди. Неговият режисьор Дина Маркова взе наградата за дебют, а Боян Арсов – за главна мъжка роля. 

Весела Бабинова беше отличена в категорията за поддържаща женска роля за участието си в "Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми" на Неда Соколовска в Малък градски театър "Зад канала". 

Статуетката за мъжка поддържаща роля отиде при Йордан Ръсин за ролята му на Глигор в "Нова библия" на Иван Добчев по пиесата "Суматоха" на Йордан Радичков в Театрална работилница "Сфумато". 


 

 

28.03.2019