22 вдъхновяващи жени станаха посланици на част от кампанията „Запази надежда“ (Изложба от 12 до 26 октомври)

На  12 октомври в Галерия на открито в парка пред НДК се открива изложбата „За мен е важно ти да си добре!“, част от социалната кампания „Запази надежда“ на болница „Надежда“, посветена на превенцията и борбата с рака на гърдата, съхранение на репродуктивното здраве и повишаване качеството на живот на жените след онкологично лечение.

Изложбата съдържа фотографии, които предават по въздействащ начин послания за грижа към собственото здраве и повече отговорност към близките ни хора на 22 забележителни жени от света на спорта, музиката, театъра, медиите и медицината. Те бяха снимани по двойки, в качеството си на майки, сестри, близки приятели и колеги. Автор на фотосите е модният фотограф Диляна Флорентин, която снима за каузата вече трета поредна година. 

Посланички на надеждата тази година са: 
·         Тайбе Юсеин, Олимпийска бронзова медалистка по борба, и нейната близка приятелка София Георгиева, също състезателка по борба; 
·         Аня Пенчева, актриса от Народен театър „Иван Вазов“, и нейната дъщеря Петя Дикова, телевизионен водещ в bTV;
·         Ана Пападопулу и Радина Боршош, приятелки и актриси от Народен театър „Иван Вазов“; 
·         Стефания Колева, актриса от Народен театър „Иван Вазов“, и нейната приятелката Ива Филипова, специалист по възстановяване след рак на гърдата BOSU, личен фитнес инструктор; 
·         Прея, артист и едно от лицата на bTV, и нейната близка приятелка Златина Ричева, асистент мениджър.
·         Ваня Щерева, писател, и  нейната дъщеря – певицата Мила Робeрт;
·         Весела Делчева и Радостина Николаева, солисти на Софийската опера и балет, приятелки и колеги;
·         д-р Неделя Щонова, телевизионен водещ в bTV, и нейната дъщеря  Лилия Маринова;
·         Анна Ангелова, телевизионен водещ в БНТ, и нейната  майка Татяна Ангелова;
·         Надежда Стаменова, акушерка в МБАЛ „Надежда“, и сестра ѝ Ирина Желева, балерина в Софийската опера и балет;
·         д-р Мила Петрова, ръководител на Клиниката по Медицинска онкология в МБАЛ „Надежда“, и дъщеря ѝ Илина Петрова.

Изложбата може да бъде видяна от 12 до 26 октомври в Галерия на открито в парка пред НДК, до кино „Кабана", реализирана с подкрепата на Столична община.

С цел посланията да достигнат до двойно повече хора и в контекста на тазгодишния апел „За мен е важно ти да си добре!“, изложбата ще бъде мултиплицирана на още едно място – Paradise center, ет. 2, непосредствено под Медицински център „Надежда“, където се провеждат безплатните ехомамографии, с  подкрепата на търговския комплекс.

11.10.2021