22 кучета от ОП „Екоравновесие“ заминаха днес за Германия

22 кучета от ОП „Екоравновесие“  заминаха  днес за Германия, където ги очакват новите им стопани. Това каза  директорът на общинското предприятие  Цветелин Добрев.

Кучетата бяха изпратени от служителите и доброволци на приюта. Те ще пътуват до Германия със специализиран транспорт и ще бъдат настанени  директно в новите си домове,  без да имат престой в приюти за животни.

През тази година повече от 220 кучета заминаха за Германия и Кралство Нидерландия по сключени споразумения между Столичната община и сдружение "Щройнерхилфе Булгариен" и сдружение "Овидефарм".  Приблизително същият брой  са осиновени и от български неправителствени организации, които също намират домове на кучета в чужбина. В България биват осиновявани  предимно  бебета,  докато германците  избират за свои домашен любимец и възрастни кучета, казват от ОП „Екоравновесие“. Общо 1359 са осиновените кучета от началото на годината до 1 декември. 

Благодарение на доброволците, с които работят приютите, продължава  инициативата за разходки на кучетата през уикендите, която е много важна за  социализацията на четириногите и възможността да си намерят дом.  В приюта кучетата получават храна и медицински грижи, но нищо не може да замени обичта и грижата, която могат да получат от своите стопани, казват от общинския приют. Кучетата, които тръгват днес за Германия са едни от най-старите обитатели на общинския приют,  вече 8-9 години са отглеждани в приюта, но днес го напускат и отиват в свои домове и най-важното при своите хора.

11.12.2021