216 ученици, наградени от Столична община за високи постижения в областта на спорта

 

„Градът ни много се гордее с вас! Знаем колко трудно е да съчетавате ученето с високото спортно майсторство. Искам да поздравя хората, които са зад вас – вашите треньори и вашите родители. Вие всички правите страната ни по-горда, по-смела и по-побеждаваща!“

С тези думи днес Мирослав Боршош откри официалната церемония по награждаване на ученици и атлети с увреждания от София, завоювали високи спортни постижения през изминалата 2021 г.

Сред официалните гости на лятната естрада в "Борисова градина" бяха златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика – Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Симона Дянкова, както и олимпийската медалистка по борба Тайбе Юсеин с нейния треньор Петър Касабов.

В събитието с приветствия се включиха г-жа Татяна Георгиева, председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта, Владимир Митов – общински съветник и д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София-град.

За умението да предизвикваш себе си бе наградена Габриела Терзиева, инструктор по конен спорт и обяздване на диви коне, организатор на първата конна експедиция за български ездачи в пустинята Уади Рум, Йордания.  

Водещ на церемонията бе треньора на националния отбор по скокове във вода – Георги Чобанов.

 

 

25.05.2022