18 детски градини и училища се реконструират в момента по ОП „Региони в растеж“

"В 18 сгради на училища и детски градини се извършват ремонтни дейности към момента. През месец април предстои да започне реконструкция в още 8 училища и детски градини, финансирани по ОП “Региони в растеж“." Това каза кметът Фандъкова при посещението си в едно от училищата, където ремонтните дейности са на финали си – 54. СУ „Св. Иван Рилски“ в район „Надежда“. Кметът Фандъкова припомни, че европейският проект включва общо 27 сгради на училища и детски градини на територията на районите  „Средец“, „Надежда“, „Илинден“, „Красна поляна“ и „Връбница“. 

Строителните дейности в сградата на 54. СУ „Св. Иван Рилски“ са приключили. Остава да се монтира асансьор и да се ремонтира дворът с полагане на нов асфалт и озеленяване. Освен по-добрите условия за обучение на децата с въведените мерки за енергоефективност се очакват и икономии от средства за отопление и осветление. Кметът Фандъкова благодари на директорите за направената организация и посочи, че само с активното участие на директорите могат да се изпълнят мащабните ремонти.

"Тази година имаме много мащабна програма за ремонти на училища и детски градини" – каза още Фандъкова. "Бюджетът за образование на Столичната община е над 75 милиона лева. С тях ще се изградят 15 сгради на детски градини и на училища. Нашата нация може да  просперира само с  инвестиции в образованието, в училищата  и учителите" – каза още Фандъкова.  

По време на проверката присъстваха зам.-кметът Ирина Савина и  кметът на район „Надежда“ Димитър Димов.

Фотограф: Гео Калев

 

 

05.03.2019